Yazd
Yazd
Yazd

مرکز مقالات

آتشکده زرتشتیان یزد

شهر: یزد
دوره ساخت اثر: پهلوی اول
بانی اثر: برادران امانت
ساختمان کنونی آتشکده یزد در آبان ماه ۱۳۱۳ با سرمایهٔ یک زرتشتی پارسی به نام «همابائی» بر قطعه زمینی که از سوی چند تن از زرتشتیان ایران ازجمله برادران امانت به یاد فوت پدرشان «اردشیر مهربان رستم» امانت وقف شد، ساخته شد. نقشهٔ این بنا را مهندسان پارسی کشیده‌اند و «ارباب جمشید امانت» سرپرستی و نظارت ساخت این بنا را بر عهده داشت.
آتش ورهرام (بهرام) نام آتشی است که در این آتشکده نگهداری می‌شود. این آتش فروزه‌ای است از آتش آتشکده کاریان در لارستان است. نکته قابل توجه این است که این آتش بیش از ۱۵۰۰ سال است که همچنان روشن است و مسیری طولانی را در طی سالیان سال برای رسیدن به یزد طی کرده است.
آتش ورهرام مدت ۷۰۰ سال را در عقدا سپری کرد، سپس به اردکان انتقال یافت و ۳۰۰ سال در آنجا نگهداری شد، همچنین بعد از آن چند سالی نیز در خانه یکی از موبدان بزرگ به نام موبد "تیرانداز آذرگشسب" بود تا بالاخره در سال ۱۳۱۳ در آتشکده یزد به تخت نشانده شد.

نقشه

فیلم

گالری عکس

آتشکده زرتشتیان یزد
آتشکده زرتشتیان یزد
آتشکده زرتشتیان یزد
آتشکده زرتشتیان یزد
آتشکده زرتشتیان یزد
آتشکده زرتشتیان یزد
آتشکده زرتشتیان یزد
آتشکده زرتشتیان یزد
آتشکده زرتشتیان یزد
آتشکده زرتشتیان یزد
آتشکده زرتشتیان یزد

همچنین ببینید ...

YAZD

بقعه دوزاده امام

این بنای تاریخی که به دلیل سبک معماری و حضور کتیبه‌های ارزشمند موردتوجه پژوهشگران معماری قرار دارد، در سال ۴۲۹ هجری قمری بر زمین آتشکده‌ای که متعلق به دوران ساسانیان است، در زمان حکومت ابوجعفر علا الدوله کاکویه‌ دیلمی و به دستور شخص وی و توسط چند تن از سرهنگان او ساخته شده است؛ اما متأسفانه طی گذشت قرن‌ها از تأسیس آن به دلیل بازسازی و مرمت بخش‌های آسیب‌دیده، تغییرات زیادی در ظاهر اولیه‌‌ی بقعه صورت گرفته است. بنا بر نظرات برخی از ایران‌شناسان، ممکن است در این بنا پیکر ابوجعفر علا الدوله که متوفی به سال ۴۳۳ هجری قمری است، در بخشی از ساختمان که قبل از فوت برای خود تهیه کرده بود، مدفون شده باشد.

YAZD

موزه آب یزد

موزه آب در خانه ی تاریخی به نام کلاهدوزها واقع است و مورد توجه بسیاری از گردشگرانی است که به این شهر سفر می کنند. این موزه در سال ۱۳۷۹ همزمان با اولین همایش بین المللی کاریز کار خودش را آغاز کرد و هدف آن نشان دادن ارزش و اهمیت آب در منطقه ای کویری است که به مردم نشان دهد آب چقدر اهمیت دارد. آنچه که موزه آب یزد را از دیگر موزه های آب متمایز می کند گذشتن یک رشته کاریز صدها ساله از میان آن است؛ کاریزی که روزگاری آب مورد نیاز مردم را تامین می کرد.

YAZD

برج و بارو های یزد

برج و باروهای یزد را می توان به عنوان مهم ترین آثار تاریخی ایرانی دانست که در شهر یزد بنا شده است. عمر بالای این بنا و مقاومت آن در این شهر از مهم ترین آثار دانش بالای ایرانیان در زمان دیلمیان و پس از آن اتابکان می باشد. برج و باروهای یزد که در خیابان سید گل سرخ این شهر واقع شده است در واقع یکی از زیباترین و مهم ترین بناهای تاریخی است که برای محافظت مردم شهر از دست غارتگران و کسانی ساخته شده است که می خواستند به یزد حمله کنند. این بنا امروزه به جاذبه ای تاریخی تبدیل شده است که بازدید از آن خالی از لطف نیست.

با ما همراه باشید

با عضویت در خبرنامه ما از جدیدترین مقالات ، عکس ها و فیلم ها مطلع شوید. همچنین شما می توانید از این طریق از تور های یزد گردی که برگزار خواهد شد با خبر شوید.

اینجا کجاست ؟

انجمن دانش آموزی داناک در اسفند سال ۹۶ توسط دانش آموزان سمپاد یزد تاسیس شد و اداره می شود، از جمله اهداف انجمن می توان به اصلاح سیستم آموزشی اشاره کرد که سال‌هاست با مطالب و شیوه های غیر استاندارد و قدیمی اداره می شود و دانش آموزان را نسبت به علایق خود گمراه و چهره ی واقعی و شیرین علوم جدید را از آن ها پنهان کرده است ، در کمیته های مختلف انجمن ، دانش آموزان خلاق و با سواد به حوزه های مربوطه گرد آمده اند تا بهترین و در عین حال جذاب ترین محتوا را تولید کنند ما با برگزاری کارگاه ها ، رویداد ها ، مسابقات ، سمینار ها و... سعی در اصلاح این داریم که در پی آن مهارت هایی از جمله کار گروهی ،تحقیق و پژوهش ، تفکر و استدلال منطقی، خودشناسی در زمینه استعدادها و توانایی‌ها و... در دانش آموزان تحریک و تقویت خواهد شد.

کمیته گردشگری داناک نیز در نظر دارد با تولید محتوای دقیق و درست در مورد نقاط مهم توریستی در سطح کشور شما را با مکان‌های گردشگری و آداب و رسوم مختلف آشنا سازد. امید است توانسته باشیم قدمی هر چند کوچک در راه پیشرفت این صنعت بین‌المللی برداشته باشیم
در صورتی که تمایل دارید با کمیته گردشگری داناک در جهت تولید محتوا همکاری کنید میتوانید از طریق پشتیبانی داناک به آدرس t.me/Danak_Support آمادگی خود را اعلام نمایید. مشتاق هر گونه همکاری با شما عزیزان هستیم

Proudly Designed By Amin Sadeghi For Tourism Committee of Danak
© 2019